lauantai 21. heinäkuuta 2012

8. Missä sitä ollaan oltu

Olen pettänyt avioliitossani. Tehnyt sen luonnollisesti salaa muilta, Hänen kanssaan. Olemme kehitelleet tarinoita jasper-pääkkönen-mikko-kouki-ja-mikä-sen-radio-novalla-lässyttävän-muumin-nimi-oli-tähdittämän elokuvan juoneksi asti ja tunnemme toistemme valheet. Tämä lähtökohta piirtää raamit yksiavioisen parisuhteemme ympärille. Valehtelisin jos väittäisin, ettei suhteemme valehteluun pohjaava startti näkyisi nykyhetkessä.

Missä sitä ollaan oltu
tähän asti kysyn vaan,

Luotamme toisiimme, koska olemme molemmat päättäneet tehdä niin. Puhelimet eivät piippaa kun olemme yhdessä, vaikkei äänettömäksi vaiennettua puhelinta talossa enää olekaan. Tekstiviestin saapumisesta osoittava piippaus on harvinaisuus, vaikka molempien puhepakettiin sisältyy tuhat viestiä.


työnikö tähden tähän on tultu,
heitätkö sä onnemme ojaan.


Entä jos ympyrä sulkeutuu alkaakseen alusta - kerran petturi, aina petturi ja muita kirkasotsaisia yleistyksiä. - Parahin Anonyymi, puhu ensin paskaa puolivuotta ja heitä sitten pokkana raamatunlausetta, elämänohjetta ja valikoituja latteuksia kaiken yläpuolelta. Kyllä valehtelu, kieroilu tai käärmeen tarjoama omena maistuu makealta, mutta jossain vaiheessa Juudaskin saa tarpeekseen. Ei minulla riitä omahyväisyyttä enää kolmatta blogia aloittaa. Ellen sitten ala koruompelua harrastamaan - sitä en kehtaa Nuuksionkoirana tehdä. En minä mikään Hannu, vaikka munani uikin yksinoikeudella vain Hänessä.

Olemme satuttaneet muita, eikä tämä suhde ole ilmainen ollut. Kaikella on hintansa ja etukorttia on leimattu niin, että kuun lopussa luulisi plussapalloja olevan vaatekaapillinen. Meidän kahden välien hintana on molemminpuolinen mustasukkaisuus.

Ehkä siitä pääsee yli ja jollei, niin sidon nilkkaani seurantalaitteen. Minulla on maailman seksikkäin ehdonalaisvalvoja.





1 kommentti:

  1. Vaellettuani eksyksissä internetin ihmemaassa, löysin sattumalta toisen blogin kautta jatko-osaasi. Hienoa, että päätit sittenkin jatkaa kirjoittamista!
    Toivon teille onnea, sillä minusta tarinanne kuulostaa kaikesta raadollisuudestaan huolimatta kauniilta.
    -N35-

    VastaaPoista